Trelleborg Sealing Profiles stod 2010 inför utmaningen att implementera en ny grafisk profil och behövde samtidigt se över monteringsanvisningarna för produkterna. Den befintliga förpackningsdesignen, med foton och mycket text på många språk, var kostsam att producera och blev snabbt omodern.

Condesign tog då fram en tidlös förpackningsdesign i linje med den nya grafiska manualen, tillsammans med bildbaserade monteringsanvisningar och symboler, vilket både eliminerade översättningskostnaderna och gav förpackningen ett rent, snyggt uttryck. Sedan denna första omprofilering har vi fortsatt att uppdatera och utveckla Trelleborgs förpackningar i takt med att de har vidareutvecklat sin grafiska profil i olika steg och lanserat nya produkter.

”Med professionell hjälp från Condesign har våra förpackningar blivit kostnadseffektiva och tidlösa. De tydliga bildbaserade anvisningarna fungerar på alla våra marknader och ligger helt i linje med vår grafiska profil. Vi är mycket nöjda med både funktionaliteten i de textlösa förpackningarna och de minskade kostnader som dessa har medfört.”
/Lena Sundlöf, Marketing & Communication Executive, Trelleborg Sealing Profiles